Bootcamp

TENNISCONDITIE BOOTCAMP

 

Vanaf september 2015 kunnen we als T.C. Elzenhagen voor onze leden ‘bootcamp-trainingen’ gaan aanbieden.

Dit doen we in samenwerking met Dylan Hofmeister.

Bootcamp & tennis

Bootcamp is een trainingsvorm waarbij in een groep gewerkt wordt aan de algehele conditie.
Hierbij worden aerobe training (duurconditie) en anaerobe training (kracht) middels verschillende series van oefeningen getraind.
Hierbij komen alle spiergroepen die je met tennis gebruikt aanbod en wordt door de intensiteit van de oefeningen tegelijk de duurconditiegetraind op een manier die bij de tennissport past.
Belangrijk is dat de trainingen niet bestaan uit veel en lang loopwerk maar dat door de intensiteit waarmee korte oefeningen elkaar opvolgen ook het duurvermogen wordt getraind.
Het is dus geen looptraining.
De trainingen kunnen door iedereen op zijn of haar eigen niveau worden gevolgd doordat er bijvoorbeeld niet wordt gevraagd om 20 keer op te drukken maar om in 20 seconde het voor jouw haalbare aantal keer op te drukken.

Dylan Hofmeister

Dylan is een jonge trainer van 22 jaar die sinds kort voor zich zelf is begonnen.
Reden hiervoor is dat hij bij zijn vorige weekgever vond dat de kwaliteit van zijn collega-instructeurs te wensen overliet omdat niet iedereen gediplomeerd hoefde te zijn.
Hij zelf heeft een ROC-CIOS diploma met een specialisatie in buitensport en trainingsleer en geeft nu op twee avonden bootcamp trainingen, bij het westerpark en bij EYE.

Praktische informatie

Met Dylan is afgesproken dat we vanaf september op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 20.30 Bootcamp- trainingen voor onze leden gaan aanbieden.
Bij voldoende animo is er op beide avonden een mogelijkheid om ook van 21.00 tot 22.00 een tweede trainingsmoment in te richten.
Daarnaast is er de mogelijkheid om in de toekomst, mocht er vraag naar zijn, ook voor specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld jeugd, selectie of vrouwen te kijken naar mogelijkheden.

De lessen op T.C. Elzenhagen zijn slechts toegankelijk voor leden van de vereniging en zijn toegankelijk met een strippenkaartsysteem.
Aan de bar zullen strippenkaarten voor 5 of 10 trainingen te koop zijn voor respectievelijk € 25 of € 45.

De maximale capaciteit van trainingen is 30 personen en een ideale groep bestaat uit tussen de 20 en 25 deelnemers.

 

LINK NAAR DE BROCHURE


Ogenblik a.u.b. ...